Thursday, 26 January 2017

PERMULAAN BARU BAGI TAHUN 2017


Alhamdulillah..

Setelah sekian lama sy hilang arah membiarkan sahaja pena hati menari tanpa dakwat dan kertas. Saya berkata bahawa saya mahu kembali... kembali meneroka ilmu tinta dalam berbicara ttg manusia. Yea..dalam melakukan sesuatu perkara kita perlu ada idola. 

Dr situ semangat juang dan motivasi diri tidak akan hilang bak angin yang berlalu. Sy cuba mencari dan terima kasih pd seorg yg bergelar sahabat dari dulu yg sentiasa memberi ruang, peluang dan nasihat. Sungguh saya kagum dengannya. Melihat dia semakin berjaya dalam meluahkan rasa sbg kerjaya. Membuat sy terfikir, mengapa sy berhenti sedang kemahiran itu ada dlm diri. Sepatutnya sy tidak tinggalkan sahabat. Tapi begitulah ketetapan Illahi. 

Sy berjanji pd diri tidak akan berhenti lagi. Kali ini, saya akan pastikan sy mengorak langkah ke hadapan seperti sahabat. Masa walaupun singkat, masih belum terlambat...itulah kata sahabat sbg penawar dan semangat. 

Tinta hati saya tidak pernah berhenti berbicara. Dakwatnya ada tapi dibiarkan kertas tidak bertulis sepatah kata. 2017 menjadi saksi bhw saya akan sentiasa memenuhi kertas agar terukir bicara mulia buat pedoman utk semua...

~Emellda M.A~

No comments:

Post a Comment